Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA

Akasya Çocuk Dünyası A.Ş. (“KidZania”) olarak başta temel hak ve özgürlüklerin korunması olmak üzere, özel hayata ilişkin gizliliğin korunması, bilgi güvenliğinin sağlanması, korunması ve etik değerlere saygı öncelikli prensiplerimiz arasında yer almaktadır. KidZania olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında Veri Sorumlusu sıfatına sahibiz. Şirketimizin KVKK’nın 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere kişisel verilerinizin işlenmesine ve korunmasına ilişkin aşağıdaki açıklamaları bilgi ve onayınıza sunuyoruz.

Kişisel Verilerin İşlenme ve Aktarılma Amacı

Şirketimiz, size ve çocuğunuza ait kişisel verileri, hizmetlerin sunulması ve sunduğumuz hizmetler ile ilgili taleplerinizin karşılanması, sizinle iletişim kurulması, rezervasyon ve kayıt yapılması için gerekli iletişimin sağlanması, park içi faaliyet, aktivitelerin ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi, bilet satışlarının yapılması, finans ve muhasebe işlemlerinin yürütülmesi (fatura kesimi, park alanındaki alışverişler ile ilgili gider pusulası kesilmesi vb.), parkta güvenliğin sağlanması ve korunması, şirket tanıtımlarının çeşitli kanallar üzerinden yapılması (sosyal medya, basın bülteni vb.), dönemsel kart oluşturulması, sadakat programı (B-KidZanian) gibi özel programlardan faydalanmanızın sağlanması, okullar ile işbirliği yapılarak etkinliklerin gerçekleştirilmesi, gerekli durumlarda teklif paylaşılması, sosyal medya üzerinden yürüttüğümüz kampanyaların geri dönüşlerinin sağlanması, soru ve taleplerinizin cevaplanarak şikayetlerinizin giderilmesi için gerekli sürecin yürütülmesi ve taleplerinizin şirket içinde doğru yere yönlendirilmesi, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yürütülen süreçlerin organizasyonu, ve sözleşmesel, ticari ve hukuki taahhütlerimizin yerine getirilmesi, marka veya müşteri memnuniyet içerikli pazar araştırmalarının yönetilmesi amaçlarıyla aşağıda yer alan kişisel veri kategorilerinizi içeren bilgi ve belgeler, KVKK ve ilgili diğer mevzuat kapsamında toplanmakta, basılı ve/veya ıslak imzalı olarak veya elektronik ortamda kaydedilmekte ve işlenmektedir.

Bunun yanında onayınıza binaen sizlerle pazarlama amaçlı iletişim kurulabilir. Bu kapsamda kişisel verileriniz, dijital ortamdaki arama motoru optimizasyonu ve arama motoru reklamlarından sorumlu olarak ilgili optimizasyonun yapılması ve reklam modellerinin hazırlanıp reklam mecralarında yayınlanmasının sağlanması, KidZania etkinlikleri ile ilgili size haber ve bülten gibi materyallerin gönderilmesi, izinli pazarlama faaliyetleri yürütülmesi, pazarlama kampanyalarının ve Şirket tanıtım faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi amaçlarıyla kişisel verileriniz işlenebilecektir.

  • Kimlik Bilgisi (ad, soyad, doğum tarihi, TC kimlik numarası vb.)
  • İletişim Bilgisi (cep telefonu numarası, e-posta adresi, adres)
  • Finans (Ödeme bilgileri)
  • Diğer Bilgiler (veri sahibi ve yakınına ilişkin iletişim bilgisi gibi acil durumda ulaşılacak kişi bilgileri)

Size ve çocuğunuza ilişkin kişisel veriler, Şirket tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında birlikte çalıştığımız medya planlama, satın alma, PR ajansları ve basın kurumları; dijital pazarlama platformu hizmeti sunan şirketler, kargo firmaları vb. hizmet aldığımız firmalar ile, yasal yükümlülüklerimizin gerektirmesi halinde resmi merciler ya da denetçiler ile, hak ve menfaatlerimizin korunması gereken durumlarda avukatlar ve danışmanlar ile, yukarıda belirtilen amaçlar çerçevesinde bilişim teknolojileri desteği, güvenlik vb. hizmet aldığımız firmalar, KidZania’nın Türkiye’de bağlı olarak faaliyet gösterdiği Akkök Holding ve Akkök Holding grup şirketleri ile lisans alanı olduğumuz merkezi Meksika’da bulunan KidZania S.A.P.I. de C.V ile güvenliğiniz sağlanarak ve gerekli tedbirler Şirketimizce alınarak, paylaşılabilmektedir. 

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler, Şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde sözlü ve yazılı bilgilendirmede bulunularak yukarıda açıkça belirtilen meşru amaçla bağlantılı ve sınırlı olarak ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir. Kişisel verileriniz KVKK m. 5/2’de yer alan aşağıdaki hukuki sebepler kapsamında işlenmektedir:

a) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

a) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

c) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

ç) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

KVKK’nın 11. Maddesi Gereği Haklarınız ve İrtibat Bilgilerimiz

KVKK madde 11 uyarınca, KidZania’ya başvurarak kişisel verileriniz hakkında bilgi edinme hakkına sahipsiniz. Kişisel Verileriniz hakkında daha detaylı bilgiye ve aynı zamanda başvuru formuna Şirketimizin www.kidzaniabilet.com adresli internet sitesinde yer alan Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

Veri Sorumlusu:

Akasya Çocuk Dünyası A.Ş.

Çeçen Sokak Akasya Alışveriş Merkezi, Acıbadem/İstanbul

Tel: [0850 200 54 39]

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü/ sicil no: [863931]

[www.kidzaniabilet.com]